Featured Post

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

BOOK PUBLICATION http://orcid.org/0000-0001-9017-6816    - Interrelación filosófico-jurídica multinivel. Estudios desde la Intercons...

Nov 13, 2015

FUTUR D'IGNORÀNCIA O CONEIXEMENT? 
Antoni Brey, Gonçal Mayos i Martha Palacio (Pensa)
Quin és el futur de les societats avançades i turboglobalitzades? Serà una transparent i igualitària societat del coneixement o caurem en un nou tipus força pervers d’ignorància i desànim cognitiu, o inclús de credulitat i fanatisme?
 
Molta informació és innovadora, font de creació i important, però d'altra és totalment banal, falsificada i alienant. Podem destriar avui eficaçment els descobriments rellevants de la propaganda, el simulacre i la intoxicació informativa?
 
El canvi constant i cada vegada més acceleratde les nostres societats pot ser adequadament seguit, experimentat, assumit i controlat pels humans normals? Quins costos tenen aquestes transformacions en la vida de la gent?
 
Les capacitats col.lectives de generar informació estan arribant als límits del que poden processar i decodificar els individus? Estan sent sobrepassades les condicions biològiques i intel.lectuals que han definit històricament a la humanitat?

En l’intent d’evitar la creixent obsolescència de les persones davant l'allau d'informació, la humanitat s’està abocant a tecnologies que amenacen transformar perillosament la condició humana?

Vídeo de la conferènca sobre un “Futur de coneixement o d’ignorància? de Toni Brey (Assagista i enginyer telecomunicacions, IVIRON) i Gonçal Mayos (Filòsof i assagista, UB). Fou el dissabte 21 novembre a les 11h a l’Ateneu Barcelonès dins del Barcelona Pensa i es va superar l'aforament amb més de 80 persones que no van poder entrar.

Resenya de "Societat de la ignorància" per  Xavier Filella.


 

No comments:

Post a Comment