Featured Post

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

BOOK PUBLICATION - Interrelación filosófico-jurídica multinivel. Estudios desde la Interconstitucionalidad, la Interculturalidad y la In...

Mar 14, 2016

Prospectiva del futur de la crisi

Conferències amb debat conjunt posterior sobre: "Prospectiva del futur de la crisi" amb André Luiz F. Dias (professor UFMG), Lluís Soler (bibliotecari, UB) i Alfonso Bárcena (economista i filòsof, GIRCHE). Serà el dissabte 16-7-2016 a les 11h a la Sala Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès.

Més enllà de la crisi econòmica, actualment vivim crisis socials, polítiques, existencials, cosmovisionals, macrofilosòfiques... Per això el futur apareix amb una enorme incertesa i cal que ens preguntem: de quines causes i conseqüències no en som encara prou conscients? Què podem fer-hi i quines possibilitats reals tenim obertes? Cap a on ens portarà el temps de decisió que acompanya les crisis?La Bonne, Barcelona, temple de les dones,
Altar consagrat a Santa Vagina
Desenvolupem el tema general del Curs 2015-16 sobre“Crisi i futur incert” de l'associació Liceu Maragall de Filosofia que -com sempre- es du a terme a l'Ateneu Barcelonès. Les primeres sessions van ser:
                 
19-9-2015 "Futur del nacionalisme i de l’Estat-nació" Gonçal Mayos i Joaquim Capdevila
                
17-10-2015 "Crisi autoritat, democràcia i patriarcat. En els 20 anys de la mort de Gilles Deleuze" Lluís Roca i Joan Morro
         
21-11-2015 “Futur de coneixement o d’ignorància? (Acte pel Dia Mundial de la Filosofia -UNESCO- i dins del Barcelona Pensa). Quin és el futur de les societats avançades i turboglobalitzades?. Serà una transparent i igualitària societat del coneixement o caurem en un nou tipus força pervers d'ignorància i desànim cognitiu, o de credulitat i fanatisme?. El canvi constant i cada vegada més accelerat de les nostres societats pot ser seguit, adequadament experimentat, assumit i controlat pels humans normals?. Quins costos tenen aquestes transformacions en la vida de la gent?. Les capacitats col·lectives de generar informació (a més, sovint trivial) està arribant als límits del que poden processar els individus? Estan sent sobrepassades les condicions biològiques i intel·lectuals que han definit històricament a la humanitat? En l'intent d'evitar-ho, la humanitat s'està abocant a tecnologies que amenacen transformar profundament la condició humana?
 
19-12-2015Futur d’una filosofia i política radicals” Andytias Martos (titular UFMG, Brasil)
 
16-1-2016 “Incertesa i indiferència: els drets, el món virtual…" Albert Llorca Arimany i Marta Doltra

13-2-2016 “Mite i raó del dret i la política” Felipe Magalhães Bambirra (UFG, Brasil)

19-3-2016 "Societat de la Responsabilitat i la Rentabilitat" d'Antoni Saragossa (GIRCHE) i Ricard Gómez-Ventura (catedràtic IES, GIRCHE). 

16-4-2015 "Tot sovint, veig cyborgs" per Miquel Giménez (periodista i escriptor) i Tecnologia vs humanitat, què defineix què som? per Mayte Duarte (humanista-gestora cultural i Girche)

21-5-2016 “Straight Politics: instituciones políticas y expectativas ciudadanas” per Yanko Moyano (Girche) i “Feminisme i misàndria; categories de bracet” per Xavier Cabús (escriptor, Club Diàleg). 

18-6-2016 “Crisi i futur incert segons la nova esquerraXavier Pedrol (titular de filosofia del dret, UB) i "Renda Bàsica Universal: repartir el treball o empoderar?" Rafael Granero (UB i GIRCHE).

No comments:

Post a Comment