Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

Mar 14, 2016

VÍDEO: FUTUR, CONEIXEMENT O IGNORÀNCIA?





Quin és el futur de les societats avançades i turboglobalitzades? Serà una transparent i igualitària societat del coneixement o caurem en un nou tipus força pervers d’ignorància i desànim cognitiu, o inclús de credulitat i fanatisme? El canvi constant i cada vegada més accelerat de les nostres societats pot ser seguit, adequadament experimentat assumit i controlat pels humans normals? Quins costos tenen aquestes transformacions en la vida de la gent?
Les capacitats col.lectives de generar informació (a més sovint trivial) està arribant avui als límits del que poden processar els individus? Estan sent sobrepassades les condicions biològiques i intel.lectuals que han definit històricament a la humanitat? En l’intent d’evitar-ho, la humanitat s’està abocant a tecnologies que amenacen transformar profundament la condició humana?

Sobre aquestes qüestions girarà la taula rodona i debat moderat per Gonçal Mayos (filòsof i assagista, UB) sobre “Futur de coneixement o d’ignorància?”. Serà el dissabte 21 novembre a les 11h a l'Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, 6, de Barcelonadins del Barcelona Pensa.



No comments: