Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

Dec 24, 2019

Doctorat en Ciutadania i Drets Humans


En les democràcies de qualitat (però també fora d’elles), la ciutadania s’està apoderant i assumeix més agència, i els Drets Humans esdevenen el marc bàsic reivindicatiu. Des d’una perspectiva inter i transdisciplinar, cal sintetitzar les grans estructures, els pensaments mes influents i els fets sociopolítics en la seva complexitat i accelerat canvi. 

Cal analitzar les institucions estatals i internacionals, la societat civil, l’economia, els conflictes, les lluites, les discriminacions... en relació a les formes de vida, les subjectivacions, les ideologies, les cultures, el gènere i la racialitat, els valors ètics i les transformacions actuals en la condició humana. 


Aquesta és la descripció genèrica de continguts del doctorat en "Ciutadania i drets humans" que és interuniversitari (UB, UdG...) i interdisciplinar (filosofia, ciències humanes i socials, politologia, ciències de salut...). I s'especialitza en 7 Línies de recerca amb els seus respectius professors-investigadors:

Drets humans

Ètica i política del respecte a les diferències culturals

Filòsofes del segle XX: aportacions al pensament filosòfic i polític

Filosofia política

Filosofies del subjecte i de la cultura

Gènere, diferència i alteritat

Societat civil i institucions polítiques

El perfil d'ingrés recomanat és el de llicenciat, graduat o màster en l'àmbit de la filosofia, les humanitats, les ciències socials i altres disciplines relacionades amb el pensament. El coordina el professor G. Mayos.


No comments: