Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

Dec 12, 2019

Debat macrofilosòfic general del blog

About any question on the blog

11 comments:

Gonçal Mayos Solsona said...

Efectivament sembla que els problemes més importants es produiran per seguir l'acceleració del tractament mitjançant intel.ligència artificial dels enormes big data que entre tots generem. Vegeu el debat al post "Big Data i petjada digital" https://goncalmayossolsona.blogspot.com/2019/10/big-data-i-petjada-digital.html

En la quàntica, els problemes de comprensió se superen -sembla- amb matemàtiques sofisticades (que jo no sé si puc seguir ja). Així se superen deficiències del pensament verbal i metafòric que tradicionalment ha estat l'humà.

Dificultats com entendre que la llum és quelcom intermig entre una partícula i una ona (en té comportaments de les dues que semblen incompatibles entre si), se solucionen bé en les teories actuals. Però expressar-ho verbalment no acaba de funcionar.

Cap aquí van els problemes.

Gonçal Mayos Solsona said...

https://goncalmayossolsona.blogspot.com/2019/10/populisme-i-desconcert-politic.html?showComment=1576081136439#c1375686103964447743

Gonçal Mayos Solsona said...
This comment has been removed by the author.
Gonçal Mayos Solsona said...

Gustave Couber va dir "La expresión de la belleza está en relación directa con el poder de la concepción que el artista ha adquirido." https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204332940738797&set=gm.10153356748161953&type=3&theater&ifg=1

Toni Prat said...

Hi estic totalment d'acord...

Gonçal Mayos Solsona said...
This comment has been removed by the author.
Gonçal Mayos Solsona said...

D'acord Toni. Trobo genial la performance que contrasta la "realitat" d'una noia nua davant el famós i transgressor quadre de Courbet "l'origen del món". https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204332940738797&set=gm.10153356748161953&type=3&theater&ifg=

Malgrat això no m'acaba de convèncer la frase "La expresión de la belleza está en relación directa con el poder de la concepción que el artista ha adquirido."

Pressuposa que la bellesa és quelcom més intrinsec i relacionat amb l'artista que amb la resta de la gent. I que és l'artista qui la crea.

Més aviat, la bellesa és quelcom trobat!!!!! L'artista és un cercador esforçat que sovint més per sort que per "creativitat" la troba i materialitza. 1

Toni Prat said...

Ara a part del debat sobre la bellesa que ja el varem tenir dies endarrere... la meva pregunta és: "els genitals de les persones humanes són macos" ???

em refereixo plàstica/estèticament o bé el que fem és una associació d'allò que ens dóna plaer i agombolar-ho cap al pilot de les coses que considerem "belles"...???

Gonçal Mayos Solsona said...

Crec que els humans tenim una molt complexa relació amb els genitals, precisament per la càrrega sexual que tenen per a nosaltres. Per a uns és positiva i els veuen bells, i per a altres més negativa o molt negativa i els veuen clarament lletjos.

Inclús molta gent hi té una relació obsessivament obscena, la qual cosa no crec que els faci veure'ls macos... sinó una altra cosa més complexa.

En tot cas, no els podem veure amb una certa indiferència com p.e. passa amb parts del cos humà com els colzes. I m'ha costat trobar aquest exemple!!!!!

La cosa arriba a l'extrem que crec que ens passa similarment inclús amb els genitals d'altres espècies. La morbositat s'imposa a qualsevol altra consideració.

Toni Prat said...

i això... no podria ser conseqüència d'alguna o algunes creences religioses com per exemple la catòlica... ???

Gonçal Mayos Solsona said...

No només el catolicisme, els tres grans monoteismes són molt controladors i censors de la sexualitat. Et refereixes a això, Toni?