Featured Post

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

BOOK PUBLICATION http://orcid.org/0000-0001-9017-6816    - Interrelación filosófico-jurídica multinivel. Estudios desde la Intercons...

Mar 25, 2014

RESULTATS ELECCIONS ATENEU

La festa de la democràcia ha culminat a l'Ateneu Barcelonès, amb la victòria de la candidatura "El Teu Ateneu". Ha guanyat amb uns resultats magnífics, davant dels també força dignes de les candidatures rivals "Construïm Futur a l'Ateneu" i "Fènix Ateneu". El reconegut historiador Jordi Cassassas serà el president durant els propers tres anys. L'acompanyen els vicepresidents Patrícia Gabancho (periodista) i Francesc Morata (catedràtic de politicologia).

Les eleccions a l'Ateneu es fan en llistes obertes, però la candidatura "El Teu Ateneu" ha aconseguit situar els seus membres en tots els llocs de la nova junta. Això és molt destacable i dóna gran legitimitat als nous secretari Bernat Castany (catedràtic IES), vicesecretari Xavier Muñoz (advocat), bibliotecari Jordi Coca (escriptor que no va poder participar a la votació per malaltia d'un familiar), conservador Ramon Mir (pintor) i tresorercomptador Joan Josep González (auditor).

Són vocals electes de la nova junta de l'Ateneu Barcelonès Pilar Blasco Prim (advocada), Toni Rodríguez Yuste (llicenciada en Belles Arts), Pep Martí (periodista), Carles Santacana (historiador), Carmen Adzerias (pintora), Enric Cirici (químic) i Gonçal Mayos (filòsof). Amb la votació amb més participació en moltes dècades, dels 3084 socis amb dret a vot, han exercit el seu dret democràtic 1275. Significativament i malgrat alguns vots nuls i en blanc, i les altres dos molt dignes candidatures, els membres de "El Teu Ateneu" han vorejat -vot més, vot menys- la meitat dels sufragis vàlids. És una dada encoratjadora per a la legitimitat de la futura nova junta (encara no ha pres possessió) davant els reptes que ha d'assumir en una situació tan complexa com entusiasmant per a l'Ateneu i el país.

Com recordàvem fa uns dies, "El Teu Ateneu" és una candidatura -ara futura junta rectora de l'Ateneu Barcelonès- que té molt importants aspiracions. Com tota la societat catalana entén que de l’actual crisi econòmica, financera, social, cívica, de valors, de futur... cal fer-ne una oportunitat de millora. Considera que hi estem obligats per la duresa dels reptes i circumstàncies actuals! Proposa a la totalitat de la societat catalana que s'esforci per convertir totes i cadascuna de les eleccions democràtiques en camí de justícia i progrés.

Les votacions són les principals eines populars i de la democràcia, i les d'ahir a l'Ateneu Barcelonès en són només unes. Ara cal continuar amb entusiasme i encarar de la millor manera els reptes pendents de la societat catalana. Com sempre l'Ateneu Barcelonès hi serà a primera línia i amb ell la junta elegida "El Teu Ateneu" i el futur president Jordi Cassassas.

No comments:

Post a Comment