Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

Nov 2, 2023

Som turbohumans? Vivència accelerada del temps en les societats avançades

Debat: Som turbohumans? Vivència accelerada del temps en les societats avançades 

Dimcres 15-11-2023, a les 12:00-14:00 hores | Facultat de Filosofia UB, Sala Jane Addams 

Amb Gonçal Mayos, Borja Muntadas i Lluís Soler 

Debat amb interacció constant amb el públic present sobre el llibre acabat de publicar de Gonçal Mayos Turbohumanos (Ed. Linkgua, 2023) i sobre els seus referents filosòfics contemporanis. 

S’analitzen les evolucions de les subjectivacions en les societats contemporànies. A més de conceptes coneguts com trans o posthumans, homo oeconomicus, homo tecnologicus..., també cal parlar de “turbohumans” degut a la hiperacceleració actual dels canvis i a les connexions immediates dins de la turboglobalització. 

 

Definim les evolucions humanes en les societats contemporànies de diverses maneres, per exemple parlem de trans o posthumans, d’homo oeconomicus o homo tecnologicus. Creiem que donada la hiperacceleració dels canvis i connexions en l’actual turboglobalització podem parlar també de “turbohumans”. A partir d’aquesta hipòtesi de treball, explorem temptativament els tipus de subjectivacions emegents en la línia de p.e. les anàlisis de Rosa, Deleuze, Koselleck, Han...

Borja Muntadas és filòsof, assagista, activista i professor de la UOC i de La Salle. Ha publicat Inmediatez, capitalismo y vidas aceleradas.

Lluís soler és filòsof, assagista, professor de la UNED i bibliotecari. Ha publicat El arte de emocionarse: La servidumbre de los sentimientos en la época de lo cool.

Gonçal Mayos és filòsof, assagista, professor titular de la UB, director del grup de recerca Crisi de la raó pràctica i coordinador del Programa de doctorat en Ciutadania i Drets Humans. Ha publicat llibres com La sociedad de la ignorancia, Hi ha una nova política?, Macrofilosofía de la globalización y del pensamiento único i Homo obsoletus.

Ressenya del llibre Turbohumanos de G. Mayos a  Turbohumanos




No comments: