Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

May 7, 2019

Schopenhauer: El món com a voluntat i representació




Schopenhauer i els dos-cents anys de El món com a voluntat i representació


 Curs d'estiu de Els Juliols UB 2019.

Schopenhauer i El món com a voluntat i representació van haver de lluitar en contra d'una forta incomprensió abans de triomfar. Tot i haver-se guanyat un lloc prominent en la història de la filosofia, encara avui és poc llegit, mal comprès i víctima de simplificacions. 

Així doncs, la seva aportació és molt més rica i va més enllà de ser un intent (fallit o reeixit, segons els intèrprets) de superar la crítica de la metafísica de Kant, ser la primera introducció dins del pensament occidental d'idees clau de la reflexió oriental i definir el marc vital des d'on sortirà Nietzsche i la seva resposta al nihilisme.


Per tant, celebrarem els dos-cents anys de la primera edició d'El món com a voluntat i representació ajudant a llegir-lo de manera efectiva. Presentarem Schopenhauer i el context social, polític i cultural que li confereix sentit i que, també per contrast, diu molt del món i de la filosofia actuals. L'objectiu és ajudar a comprendre el món de Schopenhauer, la seva obra i el impacte que ha tingut en la filosofia, les actituds vitals i les subjectivacions.




Aula 4.2 Aulari Josep Carner de l'Edifici Històric UB




PROGRAMA DEL CURS

Dilluns 5/07/2019
9'30-11'30 hores Gonçal Mayos (prof. titular filosofia moderna i contemporània UB) “Context socio-polític i aportacions filosòfiques de Schopenhauer

11'30-12 hores Descans

12-14 hores Mateu Cabot (prof. titular filosofia contemporània Universitat Illes Balears, esp. Teoria Crítica i Adorno) "Schopenhauer en la Teoria Crítica".

14- 16 hores Descans

16-18h Miguel Ángel Granada (catedràtic filosofia UB) "Schopenhauer: ¿Vivir PARA o vivir DE la filosofía?". 

18-18'30 hores Descans 
 
18'30-19'30 hores Felipe Oyarzun (filòsof, CONICYT-Chile) “Interioridad del mundo: impacto de Schopenhauer más allá de Nietzsche.

19'30-20'30 hores Gonçal MayosPessimisme, orientalisme i una nova forma de viure i filosofar

Coordinador: Gonçal Mayos, professor titular del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona



Aula 4.2 Aulari Josep Carner de l'Edifici Històric UB


No comments: