Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

Sep 30, 2020

Què té més futur el feminisme o el masclisme?

 Se sol afirmar que la revolució feminista és la única realment triomfant del segle XX. Però també aquí hi ha clars-obscurs.

En primer lloc perquè pot haver triomfat en el món occidental i relativament en els territoris de l'antiga URSS i de la Xina. Però no ho ha fet tant en el món iberoamericà ja sigui de parla castellana com portuguesa. 

 
Encara menys s'ha imposat a extrem orient i a la Índia. Mentre que sembla fracassar notablement en tot el món islàmic. Sovint en aquests països no occidentals el masclisme sembla ser majoritari i s'imposa sovint violentament. 
 
Ara bé malgrat cops de força importants com la vaga feminista del 8M i performances polítiques de gran èxit com "El violador ets tu", inclús rebrota a Occident un masclisme desacomplexat i que sovint és assumit per moltes dones. 
 
Podem concloure com a hipòtesi provisional abans del debat que farem a l'Ateneu Barcelonès que la batalla entre feminisme i masclisme és encara oberta i no està de decidida
 
Com sol passar amb la democràcia, són conflictes i debats que mai no es tanquen, ja que n'hi ha prou amb que la societat baixi provisionalment la vigilància democràtica com per a que drets, mentalitats i actituds que semblaven majoritàries i consolidades retrocedeixin a èpoques anteriors. 
 
Discutirem aquesta qüestió sense témer el Covid, però respectant escrúpulosament tots els criteris mèdics d'higiene, les distàncies físiques i sense superar els màxims d'assistència establerts. Per això la tertúl.lia és oberta però cal inscripció obligatòria a l'email del coordinador Gonçal Mayos mayos@ub.edu.

No comments: