Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

Oct 9, 2024

Cinema i filosofia




Un dels objectius de la Filosofia és formar en l'estudi d'idees que tenen una aplicació general, per exemple, els conceptes d'existència, de veritat, de temps, de causalitat, de lliure albir, de la relació entre ment i cos, de Déu, de coneixement, de racionalitat, de significat, de deure, de bondat, de bellesa; qüestions que pertanyen a àrees específiques d'estudi, com ara el llenguatge, la ciència, la tecnologia, les ciències socials, la política, la llei, la societat, l'educació, la religió, la literatura i les arts, les matemàtiques o l'ètica aplicada.

El Cinema pot ser un bon aliat a l'hora d'aconseguir aquest objectiu. És per això que organitzem des de fa anys aquesta activitat que consisteix en una breu xerrada introductòria de temes filosòfics a càrrec d'un/a professor/a de la facultat de Filosofia (UB), seguida de la projecció d'una pel·lícula i posterior debat.

Responsable de l'activitat: Dra. Montserrat Crespín

Education  Facultat de Filosofia

Lloc i accés
Facultat de Filosofia (Sala Jane Addams, planta 4)
c. Montalegre, 6
Barcelona   (com arribar-hi)

Dates i horaris
12, 19 de febrer, 26 de març i 9 d'abril de 2025 de 10 a 13 hores.

Adreçat a Alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de batxillerat (i on són també benvinguts estudiants de grau).

Capacitat: 100 alumnes per sessió.

Sessions https://www.ub.edu/futurs/activitats/cinema-i-filosofia 

L'activitat consisteix en una breu presentació introductòria + projecció de la pel·lícula + eines filosòfiques i col·loqui.

Dimecres 12 de febrer: Pel·lícula Atracament perfecte (The Killing. 1956. Director Stanley Kubrick. 83 minuts) a càrrec del professor Antonio Castilla.

Dimecres 19 de febrer: Pel·lícula Perversitat (Scarlet Street. 1945. Director Fritz Lang. 97 minuts) a càrrec del professor Gonçal Mayos.

Dimecres 26 de març: Pel·lícula El gabinet del dr. Caligari (Das Cabinet des Dr. Caligari. 1920. Director Robert Wiene. 77 minuts) a càrrec del professor Sergi Oms.

Dimecres 9 d'abril: Pel·lícula El pecat de Cluny Brown (Cluny Brown. 1946. Director Erns Lubitsch. 100 minuts) a càrrec de la professora Maria Isabel Méndez.

Nota: Els films que es programen són aptes per a menors de 18 anys. 

Preu  Activitat gratuïta 

Inscripció Emplenant el formulari d'inscripció  Les places s'assignaran per estricte ordre d'arribada de les sol·licituds.
Contacta amb nosaltres
Envia'ns un correu electrònic a
sae.futurs@ub.edu
dl./dj. de 10 a 17 h - dv. de 10 a 14 h
93 355 60 00



No comments: